onsdag 10 september 2008

Gammalt och nytt

Nu har vi tagit fram timret på ena kortsidan på gamla huset, eller det är timmer till ovanför fönstret på nedre plan och sedan TJOCKA (10 - 11 cm) brädor ovanför. Timret är tätat med husmossa och lump som sticker ut mellan stockarna.
Det nya uthuset är klart utvändigt (Förutom hängrännan. Att det alltid ska vara något...) och blev riktigt gulligt. Övergången mellan altantaket och uthustaket blev bra och gör faktiskt att hela huset ser roligare ut på baksidan.
Måste passa på att tacka Maria på Lundins nya hus för den fina awarden ni ser i vänsterspalten. Hennes kommentar till utmärkelsen gör att man sitter med en tår i ögat.
Jag avundas hennes sätt att skriva så att man verkligen kan känna hennes känslor. Hon är verkligen en kompis som jag vill ha kvar hela livet, även om det "bara" är på nätet.
Tack även alla ni andra som är inne och kommenterar med jämna mellanrum, det gör ju bloggandet så mycket mer värdefullt och inspirerande.

4 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

Vad fint uthuset blev! Jag är helt fascinerad av det gamla byggnadsättet som du visar och berättar om.
//Charlotta.

Morkullan sa...

Hej
tittar tillbaka och blir imponerad över allt ni fixar och donar med...
vilken ork ni har och vad fint ni har fått det.

kram Ina

Tinnar och torn sa...

Hojt! Ska ni behålla det gamla uthuset? Det nya lilla blev verkligen fint! Grattis till utmärkelsen! Håller med om Maria, go till tusen! Kram Petronella

Maria sa...

Hej vännen,

Vad gulligt uthuset blev. Självklart blir inte saker helt gjorda på en gång. Vad för utmaningar skall man annars ha i livet? Ingen sport du vet;-)

Vad skall ni göra med det gamla huset? Vad skall ni ha brädorna till?

Har du hört något med intervjun? När blir det av?

Man vad många frågor! Sorry!

Förresten, är ni i Stockholm någon gång är ni alltid välkomna det vet du;-)

Kramar Maria