söndag 20 januari 2008

Takpanel och skiffer

Tänk att det skall ta så'n tid att få bloggen uppdaterad.
Det kan ju bero på att vi jobbar som små myror och inte har tid att sitta vid datorn så mycket.
Alla rum uppe är uppreglade och har spånskivor på en sida. Elektrikern är inte klar med allt i väggarna där så vi har inte kunnat isolera och sätta igen. 5 och 1/2 rum uppe (av 7) har färdig takpanel och den blev kanonsnygg!

Snickarmästaren har idag lagt skifferplattorna som skall vara under kaminen. Fogning kommer att bli imorgonkväll och på tisdag kan vi nog börja montera ihop hela kaminen.





5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Snygg takpanel! Letar själv efter något likanande. Var har ni köpt er och vad fick ni betala? VAr den färdigmålad?

Familjen Eriksson sa...

Panelen "följde med" huset (Villa Varm). Den är färdiglaserad, mkt bra tycker jag. Jag vet inte vilken leverantör men det vet nog VV.
Det blev ett tillägg på ca 40 kr/m² för färdiglaserad men det är det värt!

Anonym sa...

Gillar panelen, speciellt att ni lagt den längsgående istf tvärs. Har ni reglat upp under eller är det tjock panel direkt på takstolarna?

Vilka längder fick ni på panelen?

/Uffe

Familjen Eriksson sa...

Tack!
Vi är så nöjda.
Panelen är uppspikad direkt på takstolarna, där avståndet mellan takstolarna är 1.20 m har vi lagt en "regel" mellan som stöd. Panelen är väl ca 1,5 cm tjock så den känns rejäl.

Familjen Eriksson sa...

Panellängderna var till största del 4.7 m. Det var lite problem att lirka upp de paketen på övervåningen måste jag säga. men det är ju bra för att det inte behöver skarvas så mycket.