Smeten är lite speciell (recept i slutet) med vaniljsocker och bakpulver. "Munkarna" blir som ihåliga golfbollar som man fyller med sylt och grädde. MUMS!!!
Det första man måste ha är ett "Munkjärn". En liten stekpanna med golfbollsstora hål.
5-6 dl Mjöl
1 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
7 dl Mjölk
5 Ägg
100 gr Smör
Blanda torrvarorna i en stor bunke. Häll sedan på mjölken medan du vispar kraftigt. I med äggen och smöret. Smöret smältes med fördel i munkpannan så går det inte åt så mycket smör till smörjning senare.
Munkpannan fanns att beställa från de vanliga gjutjärnspannetillverkarna.
5 kommentarer:
herregud va gott det såg ut...måste testas ju..hm ska googla på munkpanna nu. Kanske årets julklapp va?! Kramis P.
Oj vad gott! Undrar om Alexandra går igång på det där. Det är ju hon som står för tillagandet av gottigottet här hemma:)
Ska visa henne....
P&K
Jisses, vad gott det ser ut. Detta måste vi testa till helgen. Jag håller ju igen i veckorna numera, men på helgerna, då jävlar.
Wow! Det ser ju alldeles ljuvligt gott ut. Var kan man få tag på ett sådant järn? Och vad heter det, pannkaksmunksjärn? :)
/Luring
Hej Luring!
Vi handlade vårt hos en Järnia-handlare. Munkjärn är namnet.
Mvh
Maria
Skicka en kommentar